Home » FAQ » CGM » Stoppen met de sensor

STOPPEN MET DE SENSOR


Ik mag een sensor dragen van mijn ziekenhuis omdat ik jarenlang niet met mijn Hba1-c onder de 64 kon komen. Maar nu vraag ik me af wat er gebeurt als mijn Hba1-c onder de 8 blijft de komende periode. Moet ik dan de sensor weer inleveren?

Een lastige vraag waarop ik een concreet antwoord schuldig moet blijven. In de diverse sensorcentra is het namelijk op verschillende manieren georganiseerd. Er zijn wel landelijke criteria voor het mogen dragen van de sensor opgesteld. Maar geen criteria voor het inleveren ervan. Je zult met deze vraag dus toch naar je diabetesteam terug moeten en hen vragen welke regels hiervoor opgesteld zijn. Dat voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.
 

Stel uw vragen aan:

De ervaringsdeskundige.


Marco is 43 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij werkt als internationaal wedstrijd nagelstylist.
In 2012 is diabetes type 1 vastgesteld. In 2013 kreeg hij een sensor en daarna een insuline pomp.

De medisch deskundigen.


Jacqueline Putker is vanaf 1984 werkzaam in de diabeteszorg. Eerst als groepsleidster, daarna als diabetesverpleegkundige in diverse ziekenhuizen, als auteur van columns en artikelen voor het tijdschrift Diabetes&Leven en als docent en (gast)spreker voor diverse opleidingen. In 2009 verscheen haar boek "diabetes, een rugzak voor het leven". Na een opleiding tot coach (2013) is het haar wens zich als diabetescoach te specialiseren.
 

Bela Pagrach is diabetes verpleegkundige sinds 1998 zowel in de eerste als in de tweede lijn. Sinds 2001 in Ziekenhuis Amstelland, sinds 2007 bij SALT in Zaandam. Haar werkzaamheden binnen de diabetes polikliniek bestaan uit de diabeteszorg voor volwassen , kinderen en zwangeren. Daarbij is ze gespecialiseerd in de diabetische voet, zowel screening en wondbehandeling. Ook verzorgt ze diabetes gerelateerde scholingen en workshops.


John Kölker is sinds 1988 werkzaam in het ziekenhuis en sinds 2003 in de zorg rondom het chronisch zieke kind. De kinderdiabeteszorg is naast astma zorg en obesitas het belangrijkste speerpunt. Dagelijks houdt hij zich bezig met alles rondom sensortherapie bij kinderen en verzorgt hij scholing/training omtrent pomp en sensortherapie bij kinderen. Tevens is hij reeds jaren actief als vrijwilliger bij de Bas van de Goor foundation waar hij sportactiviteiten en sportkampen begeleid bij kinderen met diabetes.
 
Voor het stellen van uw vraag klik hier