Home » FAQ » Sensorgebruiker » Voelt u uw hypo's goed aankomen?

HYPO-UNAWARENESS


 

Voelt u uw hypo’s goed aankomen? Veel mensen doen dit namelijk niet zo blijkt uit onderzoek; zij hebben last van hypo-unawareness. Dit is een Engels woord voor het niet voelen aankomen van een hypo. Zij herkennen de signalen van een hypo minder goed of te laat. Er zijn trainingen mogelijk om het hypo-gevoel weer terug te krijgen. Een sensor is ook een heel geschikt middel om zicht te krijgen op de hypo’s en de balans terug te krijgen.

Misschien herkent u het? U staat met moeite op, en heeft het gevoel dat u helemaal niet uitgeslapen bent. Mogelijk heeft u een nachtelijke hypo gehad. Doordat de glucosesensor elke minuut de bloedglucosewaarde meet, is het in één oogopslag te achterhalen of u daadwerkelijk een hypo heeft gehad. Of u bent aan het werk en voelt u niet helemaal fit: als u uw bloedsuiker meet zit u al ver onder de hypogrens. U heeft de signalen niet herkent. Een glucosesensor is in dit soort situaties heel welkom. Als het hypo-alarm ingeschakeld is, krijgt u ruim op tijd een signaal dat u richting een hypo gaat. Zo voorkomt u hypo’s én gevaarlijke situaties.

 

Stel uw vragen aan:

De ervaringsdeskundige.


Marco is 43 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij werkt als internationaal wedstrijd nagelstylist.
In 2012 is diabetes type 1 vastgesteld. In 2013 kreeg hij een sensor en daarna een insuline pomp.

De medisch deskundigen.


Jacqueline Putker is vanaf 1984 werkzaam in de diabeteszorg. Eerst als groepsleidster, daarna als diabetesverpleegkundige in diverse ziekenhuizen, als auteur van columns en artikelen voor het tijdschrift Diabetes&Leven en als docent en (gast)spreker voor diverse opleidingen. In 2009 verscheen haar boek "diabetes, een rugzak voor het leven". Na een opleiding tot coach (2013) is het haar wens zich als diabetescoach te specialiseren.
 

Bela Pagrach is diabetes verpleegkundige sinds 1998 zowel in de eerste als in de tweede lijn. Sinds 2001 in Ziekenhuis Amstelland, sinds 2007 bij SALT in Zaandam. Haar werkzaamheden binnen de diabetes polikliniek bestaan uit de diabeteszorg voor volwassen , kinderen en zwangeren. Daarbij is ze gespecialiseerd in de diabetische voet, zowel screening en wondbehandeling. Ook verzorgt ze diabetes gerelateerde scholingen en workshops.


John Kölker is sinds 1988 werkzaam in het ziekenhuis en sinds 2003 in de zorg rondom het chronisch zieke kind. De kinderdiabeteszorg is naast astma zorg en obesitas het belangrijkste speerpunt. Dagelijks houdt hij zich bezig met alles rondom sensortherapie bij kinderen en verzorgt hij scholing/training omtrent pomp en sensortherapie bij kinderen. Tevens is hij reeds jaren actief als vrijwilliger bij de Bas van de Goor foundation waar hij sportactiviteiten en sportkampen begeleid bij kinderen met diabetes.
 
Voor het stellen van uw vraag klik hier