SENSOR MET AUTOMATISCHE INSULINESTOP VERMINDERT ERNSTIGE HYPO’S


Voor mensen die vaak overvallen worden door ernstige hypo’s, kan een insulinepomp die automatisch stopt bij een te lage glucosewaarde een uitkomst zijn. Dit is mogelijk als iemand naast een insulinepomp ook een glucosesensor heeft. De Paradigm® Veo insulinepomp heeft bijvoorbeeld een ‘lage glucose stop’. Als de pomp wordt gebruikt in combinatie met de optionele MiniLink-zender en glucosesensor stopt de insulinetoevoer voor twee uur bij een te lage glucosewaarde. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld tijdens het slapen.

In 2013 bleek uit een Australisch onderzoek* dat het gebruik van een insulinepomp in combinatie met een glucosesensor met automatische insulinestop bijdraagt aan het verlagen van het aantal ernstige en matige hypo's bij mensen met diabetes type 1.

*Bron: Journal of American Medical Association, oktober 2013

 

Stel uw vragen aan:

De ervaringsdeskundige.


Marco is 43 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij werkt als internationaal wedstrijd nagelstylist.
In 2012 is diabetes type 1 vastgesteld. In 2013 kreeg hij een sensor en daarna een insuline pomp.

De medisch deskundigen.


Jacqueline Putker is vanaf 1984 werkzaam in de diabeteszorg. Eerst als groepsleidster, daarna als diabetesverpleegkundige in diverse ziekenhuizen, als auteur van columns en artikelen voor het tijdschrift Diabetes&Leven en als docent en (gast)spreker voor diverse opleidingen. In 2009 verscheen haar boek "diabetes, een rugzak voor het leven". Na een opleiding tot coach (2013) is het haar wens zich als diabetescoach te specialiseren.
 

Bela Pagrach is diabetes verpleegkundige sinds 1998 zowel in de eerste als in de tweede lijn. Sinds 2001 in Ziekenhuis Amstelland, sinds 2007 bij SALT in Zaandam. Haar werkzaamheden binnen de diabetes polikliniek bestaan uit de diabeteszorg voor volwassen , kinderen en zwangeren. Daarbij is ze gespecialiseerd in de diabetische voet, zowel screening en wondbehandeling. Ook verzorgt ze diabetes gerelateerde scholingen en workshops.


John Kölker is sinds 1988 werkzaam in het ziekenhuis en sinds 2003 in de zorg rondom het chronisch zieke kind. De kinderdiabeteszorg is naast astma zorg en obesitas het belangrijkste speerpunt. Dagelijks houdt hij zich bezig met alles rondom sensortherapie bij kinderen en verzorgt hij scholing/training omtrent pomp en sensortherapie bij kinderen. Tevens is hij reeds jaren actief als vrijwilliger bij de Bas van de Goor foundation waar hij sportactiviteiten en sportkampen begeleid bij kinderen met diabetes.
 
Voor het stellen van uw vraag klik hier