NIEUWE POMP MET AUTOMATISCHE INSULINESTOP


In mei introduceerde Medtronic een nieuwe insulinepomp: de MiniMed® 640G. Deze insulinepomp heeft een kleurenscherm en kan gebruikt worden met de verschillende infuussets van Medtronic. De MimiMed 640G werkt samen met de glucosemeter van Bayer, de Contour® Next LINK 2.4. Deze meter kan de glucosewaarde naar de pomp sturen en op afstand een bolus geven.

Met sensor

Wordt de pomp gebruikt in combina¬tie met de Enlite® Glucosesensor, dan heeft de gebruiker 24/7 zicht op zijn of haar glucosewaarden. De waarde die de sensor weergeeft, verschilt nog maar vijf minuten van de actuele glucosewaarde. Wel moet de sensor nog meerdere keren per dag gekali¬breerd (geijkt) worden met een glucosewaarde verkregen door een vingerprik.

Automatische stop

Bijzonder is dat deze nieuwe pomp een automatische insulinestop heeft bij een lage glucosewaarde en ook automatisch weer start met de toediening van insuline zodra de glucosewaarde stijgt. Uiteraard functioneert dit alleen als de pomp wordt gebruikt in combinatie met de Enlite Glucosesensor.

Lees hier de ervaring van Wietske Wits (37) met de MiniMed 640G in combinatie met de Enlite Sensor.

 

 

Stel uw vragen aan:

De ervaringsdeskundige.


Marco is 43 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij werkt als internationaal wedstrijd nagelstylist.
In 2012 is diabetes type 1 vastgesteld. In 2013 kreeg hij een sensor en daarna een insuline pomp.

De medisch deskundigen.


Jacqueline Putker is vanaf 1984 werkzaam in de diabeteszorg. Eerst als groepsleidster, daarna als diabetesverpleegkundige in diverse ziekenhuizen, als auteur van columns en artikelen voor het tijdschrift Diabetes&Leven en als docent en (gast)spreker voor diverse opleidingen. In 2009 verscheen haar boek "diabetes, een rugzak voor het leven". Na een opleiding tot coach (2013) is het haar wens zich als diabetescoach te specialiseren.
 

Bela Pagrach is diabetes verpleegkundige sinds 1998 zowel in de eerste als in de tweede lijn. Sinds 2001 in Ziekenhuis Amstelland, sinds 2007 bij SALT in Zaandam. Haar werkzaamheden binnen de diabetes polikliniek bestaan uit de diabeteszorg voor volwassen , kinderen en zwangeren. Daarbij is ze gespecialiseerd in de diabetische voet, zowel screening en wondbehandeling. Ook verzorgt ze diabetes gerelateerde scholingen en workshops.


John Kölker is sinds 1988 werkzaam in het ziekenhuis en sinds 2003 in de zorg rondom het chronisch zieke kind. De kinderdiabeteszorg is naast astma zorg en obesitas het belangrijkste speerpunt. Dagelijks houdt hij zich bezig met alles rondom sensortherapie bij kinderen en verzorgt hij scholing/training omtrent pomp en sensortherapie bij kinderen. Tevens is hij reeds jaren actief als vrijwilliger bij de Bas van de Goor foundation waar hij sportactiviteiten en sportkampen begeleid bij kinderen met diabetes.
 
Voor het stellen van uw vraag klik hier